Bak Nissan står Nissan Motor Co., Ltd. i Japan. Fabrikken ble etablert allerede i 1933 og var en forsettelse av Jidosha Seizo Co., som hadde produsert biler helt siden 1907.

Datsun, som var Nissans tidligere produktnavn, var en utvikling av DAT, som var fabrikkens første merkebetegnelse. DAT var en sammensetning av første bokstav i etternavnene til de tre stifterne.

Senere ble bilene kalt Datson (sønn av DAT) som igjen ble endret til Datsun som følge av en uttalemessig tilpasning.

I 1981 besluttet Nissan Motor Co., Ltd, å endre merkenavnet fra Datsun til Nissan.. Endringen ble gjennomført gradvis, slik at det i en periode på 2-3 år ble produsert og eksportert biler med både Datsun og Nissan-navnet.

De første Nissan-bilene i Europa kom til Norge i 1960. Dette var også de første japanske bilene på det Norske markedet. Importen var et resultat av ønske om retur frakt fra Japan for Norske skip. Bilene ble umiddelbart en suksess og importselskapet AS Inor etablert i 1965.

Nissan Norge AS ble stiftet 27 Juli 1990 og tok fra 29. September 1990 over som ny importør og distributør av Nissan-produkter i Norge etter AS Inor.

I dag er det Nissa Nordic Europe AS som importerer og distribuerer Nissan biler til Norge og Norden.

Se våre biler fra Nissan

Nissan